طلبگی تا اجتهاد

آنچه که لازم است عرض بکنم - که از همه‌ی این مطالب مهمتر است - نسبت حوزه‌های علمیه است با انقلاب و نظام اسلامی. هیچ کس در عالم روحانیت، اگر انصاف و خرد را میزان قرار بدهد، نمیتواند خودش را از نظام اسلامی جدا بگیرد. نظام اسلامی یک امکان عظیمی را در اختیار داعیان الی‌اللّه و مبلّغان اسلام قرار داده… این فرصت تا امروز کِی برای روحانیت وجود داشته؟
علاوه بر این، ابزارهای تسهیل‌کننده، مثل رایانه‌ها و ارتباطات اینترنتی و فضای مجازی و سایبری هم که الان در اختیار شماست![خطاب به روحانیون!).
اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید، میتوانید یک کلمه حرف درستِ خودتان را به هزاران مستمعی که شما آنها را نمیشناسید، برسانید؛ این فرصت فوق‌العاده‌ای است؛ نبادا این فرصت ضایع شود. اگر ضایع شد، خدای متعال از من و شما روز قیامت سؤال خواهد کرد: از فرصت این همه جوان، این همه استبصار، این همه میل و شوق به دانستن، شما برای ترویج معارف اسلامی چه استفاده‌ای کردید؟ نظام اسلامی یک چنین خدمتی به ما معممین و روحانیون کرده. مگر میتوانیم خودمان را کنار بگیریم؟
بیانات در دیدار علما و روحانیون خراسان شمالی 19/07/1391

جستجو

بایگانی

نويسندگان

پربحث ترين ها

رسانه های همسو

۱

محرم و تبلیغ

 هویت طلبگی مأموریت‌ها و بایسته‌های طلبه

//bayanbox.ir/view/6986543928663682125/%D9%85%D8%AD%D8%B1%D9%85-%D9%88-%D8%AA%D8%A8%D9%84%DB%8C%D8%BA.png

متن ذیل، نکات مهم سخنرانی استاد الهی (شاگرد آیت الله بهجت و آقای وجدانی فخر رحمه الله علیهما) می باشد که مورخه 94.7.21 در آستانه ماه محرم در شبستان مدرسه معصومیه سلام الله علیها برگزار گردید.

 

1 بلافاصله بعد از نماز، منبر را شروع کنید چون جمعیت به جهت بلاتکیفی پراکنده می شود و مخاطب تان را از دست می دهید.

 

2 نماز جماعت را سریع بخوانید. چون این نماز واجب است و باید تکلیف سریع ادا شود. برخی در نماز سوره بقره می خوانند در حالیکه مولا علی علیه السلام در نماز در هنگام خواندن سوره، تنها سوره های قدر و توحید را می خواندند. سوره قدر شناسنامه اهل بیت علیهم السلام است ...

 

3 عمل و تکلیف، تکلّف و سختی است. لذا باید در بجا آوردن اعمال مواظب بود و در حد ظرفیت خود اهتمام به عمل کرد. باید مواظب بود که اگر انسان حال عمل نداشت و خود را وادار به آن کرد ممکن است گاهی برای حفظ ظاهر در برابر دیگران، به نفاق مبتلا گردد. گاهی چاره ای نیست به جهت اینکه حال نماز جماعت نداری یک رکعت به جماعت اقتدا کنی و ما بقی را فرادی بخوانی!

 

4 در محرم باید همه چیز حول محور یک قطره اشک باشد. حضرت سیدالشهداء خود می فرماید: انا قتیل العبرات ...

همه کارهای مان از سیاهپوشی و سینه زنی و زنجیر زنی ... برای اشک ریختن و نرم شدن دل هاست. اصل این است که دل نرم بشود. در عظمت اشک همین بس که یک قطره اشک در جهنم باعث بخشش گناهان همه می شود.

 

5 یک اشتباه تکراری: فکر نکنید فقط و فقط افرادی که در اطراف شما هستند آدم های خوبی هستند. افرادی که ظاهرشان و رفتارشان چندان موجه نیست و حالت دینی ندارد اینها هم در مراسم حضرت سیدالشهداء شرکت می کنند و حتی در برنامه پیاده روی اربعین تا کربلا می آیند. بدان که هدایت تنها در راه حضرت سیدالشهداء است و شما اگر هنر داشته باشی باید این افراد را جذب کنی و نگه داری. این ها مهم اند.

در رابطه با این افراد امر به باطن کنید و به ظاهر قضاوت نکنید. مکه ظاهر و کربلا باطن است. امروز مکه را می بینید که چطور ناامن است از معصوم سوال شد آقاجان چرا شما حرکت وقت برای اعمال حج می آیید هیچ استراحت نمی کنید و نمی خوابید؟ حضرت به کنایه از ناامن بودن فرمود این جا جای استراحت است؟! اما می بینید امروز کربلا با وجود داعش چقدر امن است و چگونه مراسم اربعین با آن عظمت برگزار می شود!

 

6 زیارت نامه های حضرت سیدالشهداء را بردارید و فرازهایش را جدا کنید و آن ها را بررسی کنید. حضرت حدود سیصد لقب در [زیارت نامه ها] دارد. تکیه تان بر زیارت نامه های حضرت و نیز صحیفه سجادیه باشد. قرآن و منابع دیگر کلی گفته اند و صحیفه سجادیه شرح آن هاست!

 

7 خود این مطلب را عمیقا درک کنید و به دیگران هم منتقل کنید که معصومین علیهم السلام همه می گویند حسین علیه السلام و حسین علیه السلام هم می گوید عباس علیه السلام.

 

8 معتقد به برکت باشید مرحوم آیت الله بهجت می فرمود همیشه ته کیسه ات یک پول اندک برکتی، از جایی باشد.

 

9 اگر جایی به شما از لحاظ مالی کم توجهی کردند و مبلغ کمی دادند، ناراحت نباشید و فقط از امام حسین علیه السلام طلب کار باشید که حضرت بدهکار کسی نمی ماند.

10 حتی اگر عالمی پای منبر بود، کلام تان برای مردم عادی باشد و در سطح آن ها صحبت کنید و از عبارات و کلمات سنگین بپرهیزید.

روزی کسی در محضر یکی از مراجع تقلید منبر رفت. دید مرجع تقلید پای صحبت نشسته با بیان سنگینی مطلب را ارائه کرد بعد از منبر آن مرجع به او فرمود از کنده (چوب بزرگ) آتش روشن نمی شود بلکه آن چوب های کوچک اند که آتش گیر هستند ...

 

11 حتما از شرح علامه شعرانی بر کتاب لهوف جناب سید بن طاووس استفاده کنید. مرحوم آیت الله خوشوقت می فرمود این بهترین شرح است.

 

12 از مرحوم آیت الله بهجت در مورد این که برخی منبری ها می گویند بعض مداحان در مورد حوادث کربلا گاهی دروغ می گویند و غلو می کنند... سوال شد، صاحب کتاب لوءلوء و مرجان و نیز شهید مطهری هم این بحث را مطرح می کنند؛ آیت الله بهجت ره فرمودند: اگر همه آن ها جمع بشوند و هر چه می توانند غلو کنند و دروغ بگویند باز هم نمی توانند آن حادثه عظیم کربلا را به تصویر بکشند.

 

13 مطلب را باید از اهل بیت علیهم السلام گرفت و سعی کنید از خودتان چیزی نگویید.

 

14 حالات آخوندی پیدا کنید. هر کس حالت آخوندی پیدا کرد موفق می شود و این شیوه رفتاری، موجب ایجاد امکان انجام برخی وظایف شما می شود.

 

و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین

نظرات (۱)