طلبگی تا اجتهاد

آنچه که لازم است عرض بکنم - که از همه‌ی این مطالب مهمتر است - نسبت حوزه‌های علمیه است با انقلاب و نظام اسلامی. هیچ کس در عالم روحانیت، اگر انصاف و خرد را میزان قرار بدهد، نمیتواند خودش را از نظام اسلامی جدا بگیرد. نظام اسلامی یک امکان عظیمی را در اختیار داعیان الی‌اللّه و مبلّغان اسلام قرار داده… این فرصت تا امروز کِی برای روحانیت وجود داشته؟
علاوه بر این، ابزارهای تسهیل‌کننده، مثل رایانه‌ها و ارتباطات اینترنتی و فضای مجازی و سایبری هم که الان در اختیار شماست![خطاب به روحانیون!).
اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید، میتوانید یک کلمه حرف درستِ خودتان را به هزاران مستمعی که شما آنها را نمیشناسید، برسانید؛ این فرصت فوق‌العاده‌ای است؛ نبادا این فرصت ضایع شود. اگر ضایع شد، خدای متعال از من و شما روز قیامت سؤال خواهد کرد: از فرصت این همه جوان، این همه استبصار، این همه میل و شوق به دانستن، شما برای ترویج معارف اسلامی چه استفاده‌ای کردید؟ نظام اسلامی یک چنین خدمتی به ما معممین و روحانیون کرده. مگر میتوانیم خودمان را کنار بگیریم؟
بیانات در دیدار علما و روحانیون خراسان شمالی 19/07/1391

جستجو

بایگانی

نويسندگان

پربحث ترين ها

رسانه های همسو

شور و نشاط و حضور نوجوانان، شاخص موفقیت مساجد + گزارش تصویریِ مسجد حضرت زینب(س) پردیسانِ قم

 بصیرت اجتماعی فرهنگ

//bayanbox.ir/view/6470056994610728340/%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%B3%D8%A7%D9%86.jpg

بسم الله الرحمن الرحیم

بدون شک یکی از ارکان نظام و جامعه اسلامی، مسجد است. مسجد مرکز و پایگاهِ هماهنگ کننده تمام نیروهای بالقوه و بالفعل فرهنگی، سیاسی و اجتماعیِ مردم است. 

در بیان اهمیت و جایگاه مسجد، نیاز به توضیح و اطاله کلام نیست که همه ما روایات و آیات فراوانی راجع به اهمیت و جایگاه مسجد، شنیده و خوانده‌ایم. اما آنچه باید به آن توجه کرد، ارتقای سطح کیفی مساجد و ایجاد جاذبه برای نمازگزاران، علی الخصوص نسل جوان است.

مسجدی که نمازگزارانش، تعداد معدودی افراد سالخورده‌ی کم حوصله است و مدیران و برنامه‌ریزان آن نیز، برنامه‌ی خاصی برای جوانان و کودکان در نظر نگرفته‌اند، قطعاً نباید انتظار داشت، چنین مسجدی آکنده از شور و نشاط جوانی باشد. 

مسجد باید جایگاهی با نشاط، امن، همراه با برنامه‌های جذاب و مفید برای تمام اقشار علی الخصوص کودکان، نوجوانان و جوانان باشد. مسجدی که خالی از شور و نشاط جوانی است، مسجدی است بی‌روح و کم اثر. یکی از رسالت‌های مسجد، ایجاد انس و الفت میان جوانان و کودکان و نزدیک سازی قلوب آنها به نماز و قرآن و ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین است.

بنابراین به نظر میرسد، مسجدی که کودکان و نوجوانان در آن حضور پررنگ‌تری دارند، مسجدی موفق و نمونه است و میتوان از این شاخص، برای سنجش میزان موفقیت دست‌اندرکاران مساجد، هیئت امنا، نمازگزاران، امام جماعت و ... بهره جست.

در گزارش تصویری -که توسط گزارشگرِ بخش فرهنگی سایت طلبگی تا اجتهاد- امروز از مسجد موفق حضرت زینب(سلام الله علیها) پردیسانِ قم تهیه شده است، حضور پرشور و پررنگ کودکان و نوجوانان، گواهی است بر موفقیت این مسجد.

امید است ایران اسلامی‌مان، آکنده از اینگونه مساجد موفق و پرنشاط شود به برکت صلوات بر محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله).

 

 

تعداد بازدید: ۲۸۳۳